• Правила для неактивных участников. Читаем ТЕМУ, статус: Неактивный
    Как скачать файлы и всё о кредитах читайте в ТЕМЕ

Ремонт інвертора VOLT POLSKA IPS-2600N 12/220

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника
Дане чудо на ХХ працює без проблем, але при підключенні нагрузки (лампа 150 вт і більше) напруга на виході падає.
Що показав тестер: змінна напруга на вході ВВ моста близько 600 в що на ХХ що під нагрузкою. А постійна напруга на виході ВВ моста на ХХ близько 280 в, а під нагрузкою падає до 180. Діоди провіряв - цілі. Може хто підкаже куда копати на вскидку.

IMG_20260212_130812137[1].jpgIMG_20260212_193006245[1].jpgIMG_20260212_193013078[1].jpgIMG_20260212_194121218[1].jpg
Пока фоткав, знайшов ніби обгорівше R66, правда не бачу його номіналу ні на самому резисторі, ні на схемі. І по схемі, він нібито й не впливає на величину напруги на виході ВВ моста.

Последнее редактирование модератором:
Решение
І по схемі, він нібито й не впливає на величину напруги на виході ВВ моста.
Як раз впливає. Через нього, 431 і оптопару іде сигнал помилки на 494, яка на скільки я розумію качає первинний перетворювач. От і стабілізація. Я б замінив 431, оптопару а краще і транзистор а потім уже дивитись, чого йому ще треба.
Как может быть на входе 600в если на выходе 310в ? или это размах
Лінійкою міряв.:) Імпульсну напругу мультик може показувати в папугах.

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника
Вдалося знайти ще одну схемку...

707128712_.JPG.72da072d255e3db85448a34d26241559.jpg
Резистор R66 2,0 мОм

Последнее редактирование:

Принц

Участник
Страна
Ukraine
Credits
22
Имя
Олександр
Должны быть в цепи токовые датчики, (малоомные резисторы). Прилагай хоть какие то фото, гадать тут никто не будет.
Обязательно есть . Они под компаундом Их нужно расковырять аккуратно От на фото вижу R10 вышли провода и пошли на радиатор , там они белой мазкой замазаны, и схема не вся даже не уверен что она та. Вот U2 2выв -3.8в красным выделено, там термо-резистор 13к как он поживает ?Название затерто так ,то похоже на TL494

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника
Обязательно есть . Они под компаундом Их нужно расковырять аккуратно От на фото вижу R10 вышли провода и пошли на радиатор , там они белой мазкой замазаны, и схема не вся даже не уверен что она та. Вот U2 2выв -3.8в красным выделено, там термо-резистор 13к как он поживает ?Название затерто так ,то похоже на TL494
Я со всем этим согласен, но меня интересует откуда берется просадка напряжения на мосту (вопрос в шапке темы).

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника
@newserg, нічого не кажеш за емності після моста, які там стоять і чи провіряв. По фото як по 47 мкф.
Так, там стоять 2 шт. 47х400v, добавляв ще 10х450 - не помогло. Дадуть світло випаяю і провірю ще раз.

Принц

Участник
Страна
Ukraine
Credits
22
Имя
Олександр
но меня интересует откуда берется просадка напряжения на мосту (вопрос в шапке темы).
Проблему с высохшими кондерами и изменившим свое сопротивление не кто не отменял , но я больше склонен к подгоревшим элементам: резисторам изменившим свое сопротивление, транзисторам в утечки и тд и тп Так же терморезисторы За них не слова в теме
Так, там стоять 2 шт. 47х400v, добавляв ще 10х450 - не помогло. Дадуть світло випаяю і провірю ще раз.
не надо туда нечего добовлять . Нужно дефект искать

Igor_IP

Участник
Страна
Ukraine
Credits
15
Имя
Игорь

киев

Главный модератор
Страна
Ukraine
Credits
1,150
Имя
Євгеній
І по схемі, він нібито й не впливає на величину напруги на виході ВВ моста.
Як раз впливає. Через нього, 431 і оптопару іде сигнал помилки на 494, яка на скільки я розумію качає первинний перетворювач. От і стабілізація. Я б замінив 431, оптопару а краще і транзистор а потім уже дивитись, чого йому ще треба.
Как может быть на входе 600в если на выходе 310в ? или это размах

VSа

МОДЕРАТОР
Credits
96
Имя
Володимир

Якщо вимірювач не TrueRMS, типу RICHMETERS 109, тоді точно папуги.

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника

Неуважно читаєте, міряв, як написано в шапці теми тестером Ц4353 (може десь чули про такий).

GVG48

Участник
Страна
Ukraine
Credits
325
Имя
Віталій
Род занятий
Ремонт побутової техніки
@newserg, Тестер 4353 міряє змінну напругу до 5 кгц , а вище з великою похибкою це по перше . По друге в цьому інверторі є три інвертори які по 12v працюють паралельно і синхронно ,а високовольтні виходи з них з'єднані послідовно. Це видно на фото. Якщо один з них не працює по 12v напруга на виході буде низька.

VSа

МОДЕРАТОР
Credits
96
Имя
Володимир
Неуважно читаєте, міряв, як написано в шапці теми тестером Ц4353 (може десь чули про такий).
Потрібен Ц4360. Ц4360 точно вимірює діюче значення прямокутного сигналу – меандра, який містить до 43 % гармонік в діапазоні до 10кгц , похибка до 4% . Ц4353 такого не може .

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника
Потрібен Ц4360. Ц4360 точно вимірює діюче значення прямокутного сигналу – меандра, який містить до 43 % гармонік в діапазоні до 10кгц , похибка до 4% . Ц4353 такого не може .
Тільки що заміряв осцилографом С1-55, і да, дійсно, там не частота якась (кгц), а якась суміш гармонік. Поміряв на виходах ТЛ-ки (9,10) там теж такий сигнал. Але в момент включення і виключення сигнал намагається бути прямокутним. Буду копати режим ТЛ-ки.

newserg

Участник
Credits
1
Имя
Сергей Григорьевич
Род занятий
Техника, электроника

З великим трудом замінив тл431 (така сучка маленька) і питання вирішилось. Мене збило з пантелику те, що я його (інвертор) ремонтував з нагрузкою 60 вт, а він паразит на якихось гармоніках з тл-ки494 видавав 220 в і лампочка світилась. Щиро дякую, але тему мабуть не буду закривати, сьогодні принесли ще один такий же самий, завтра буду дивитися.

киев

Главный модератор
Страна
Ukraine
Credits
1,150
Имя
Євгеній
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху